
Vinnaren Gabriel di Grado från Stockholm vann med motiveringen: ”Genom att knåda ihop en svensk klassisk smak med en oväntad klassisk svensk form skapades en självklar favorit. Årets vinnare presenterade smaker som gick rakt in i juryns hjärta och förde oss tillbaka till barndomen.”
Deltagare
Vinnare
Gabriel di Grado, 40 år, från Stockholm. Driver Spånga konditori/Bullar&Bröd.
Gabriel Di Grado vann med bland annat ett matbröd med kamutvete och rostade sesamfrön samt en äppelpaj med vaniljsås i form av en bulle.
2:a plats
Anders Fredriksson, 26 år, från Alingsås. Arbetar på Cum Pane – en ekologisk bakverkstad i Göteborg.
3:e plats
Sara Fjärrstrand, 23 år, från Sala. Arbetar på Bakery & Spice i Stockholm.
Delad fjärdeplats:
Tobias Henke, 28 år, från Täby (Taverna Brillo i Stockholm)
Martin Frankenberg, 31 år, från Flen (bagerichef på K-märkt i Stockholm)
Jessica Lundin, 27 år, från Lerum (Urban Deli Bageri i Stockholm)