Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Alexander Pelli

Alexander Pelli är Årets Bagare, tillika Svensk Mästare för professionella bagare. Alexander imponerade bokstavligen från ax till bulle, med exceptionell kreativ höjd, hantverksskicklighet och nytänkande med smaksensationer, i bland annat sina vackra bullar, lyckades Alexander få juryn på fall.

Alexanders kreationer

I finalen satte sex av landets bästa bagare sin yrkesskicklighet och sina tävlingsnerver på prov under hård tidspress framför publik. På endast sex timmar bakade finalisterna totalt 160 bakverk vardera. Finalisterna fick inte minst visa upp sina kunskaper när årets hemliga moment, knäckebröd, skulle bakas och många nya smakvarianter visades upp som till exempel dinkelknäcke med polenta och anis och rödbetsknäcke med citron. Nu står det klart att Alexander Pelli står som segrare och är Årets Bagare 2019, tillika Svensk Mästare för professionella bagare.

Alexander bakade bland annat bullar skapade av kavlad deg och fyllda med bergamottkräm samt toppade med nougatinedekor och apelsinblomssockerlag. Även ett fullkornsrikt surdegsbröd på dinkel, råg och vete fanns bland tävlingsbidragen. Stoltast var Alexander över sina klassiska croissanter och innovativa bullar. Den välmeriterade juryn bedömde bakverken utefter såväl utseende, teknik och smak som kreativ höjd.

 

Deltagare

Vinnare

Alexander Pelli från Uddevalla, jobbar på Bageri Petrus i Stockholm.

Juryns motivering löd: ”Med en innovativ inställning till bagaryrket skapar årets vinnare en ny dimension, en fusion mellan bageri och konst där bullen blir till en dessert och de djupa och balanserade smakerna leker sin väg till juryns hjärtan. Vinnaren har kanaliserat sin höga energi till ett fokuserat arbete under hela tävlingen och samtidigt utnyttjat tiden till att låta smakerna i brödet utvecklas. Med sin hantverksskicklighet och exceptionella känsla för smak har vinnaren i Årets Bagare 2019 tagit tävlingen till ett steg över toppklass.”

 

2:a plats

Paul Florian Ficard, jobbar på Björns Konditori Vellinge

 

3:e plats

Montadar Kanbar, jobbar på Bullar & Bröd i Stockholm

 

Delad fjärdeplats

Amanda Gustavsson, Magnus Johanssons Konditori och Bageri i Stockholm
Marcus Billing Söderberg, Tegnérs Bageri i Tullinge
Rashad Salah, Åsa Hembageri