Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Ått Padtum

Ått Padtum Söderström som arbetar på Vår Gård i Saltsjöbaden kammade hem den ärofyllda titeln Årets Bagare tillika svensk mästare för professionella bagare. Genom att utnyttja sin kunskap och hantverksskicklighet skapade Ått fantastiska bakverk där man bland annat fick se många olika och nya typer av uppslagningar, det vill säga former på bakverken – något som bevisligen fick juryn på fall.

Åtts kreationer

Deltagare

Vinnare

Ått Padtum Söderström, 26 år, är ursprungligen från Bangkok i Thailand och har senare bott och studerat i Borlänge. Idag arbetar hon som bagare och konditor på Vår gård i Saltsjöbaden. Ått studerade bageri och konditori på gymnasiet och fortsatte sedan vid Kristianstads yrkeshögskola, där hon 2013 utsågs till Årets Gesäll. Ått har tidigare tävlat i bland annat SM Unga Bagare och Dessertmästarna på Kanal 5. Hon har även varit medlem i det Svenska Juniorbagarlandslaget.


Ått Padtum Söderstöm korades till Årets Bagare 2017 med motiveringen: ”Med en unik målmedvetenhet skapades tävlingsbakverk av högsta klass. Idog träning, fantasi och kreativitet i kombination med smaksäkerhet, tävlingsvilja och strukturerat arbete har lett till att samtliga bakverk höll en hög kreativ höjd och kvalitet. Både när det gäller smaker och former. Årets Bagare 2017 och svensk mästare för professionella bagare har visat att hon verkligen blommat ut!”

 

2:a plats

Fredrik Eiserman, 24 år, är från Jönköping och arbetar som bagare på Valhallabageriet i Stockholm. Fredrik studerade bageri och konditori redan på gymnasiet och har fortsatt studera till bagare och konditor vid Kristianstads yrkeshögskola. Innan sin tid på Valhallabageriet arbetade Fredrik på Konditori Rosetten i Taberg.

 

Delad 3:e plats

Anders Svensson, 48 år, bagare från Helsingborg, är produkt- och kvalitetsansvarig på Werners Backhaus Café i Trelleborg. Anders började sin karriär 1984 där han studerade en tvåårig hantverkslinje i Helsingborg. Med över 30 år i branschen är han den finalist som har längst erfarenhet.

Sarah Lindberg, 24 år, är från Västerhaninge och arbetar som bagare på Bread and Table i Stockholm. Efter studenten fick Sarah möjligheten att bli bagarlärling. Med stort intresse för branschen la detta grunden för Sarahs fortsatta karriär som bagare på Kringelgården, Brunkebergs bageri och nu Bread and Table.