Vinnaren Gabriel di Grado från Stockholm vann med motiveringen:

”Genom att knåda ihop en svensk klassisk smak med en oväntad klassisk svensk form skapades en självklar favorit. Årets vinnare presenterade smaker som gick rakt in i juryns hjärta och förde oss tillbaka till barndomen.”

Gabriel Di Grado vann med bland annat ett matbröd med kamutvete och rostade sesamfrön samt en äppelpaj med vaniljsås i form av en bulle.

Tävlingen arrangerades för andra året i rad av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.  Huvudsponsorer är KåKå, Nord Mills och Sveba-Dahlén.

- Jag känner mig hedrad att få bära titeln Årets Bagare, och det känns extremt roligt att vinna mot så starka motståndare. Idag stämde allt och all träning gav resultat, säger Gabriel Di Grado från Stockholm som är Årets Bagare 2015.

Resultat Årets Bagare 2015:

Första plats: Gabriel di Grado (40 år). Från Stockholm och driver Spånga konditori/Bullar&Bröd.
Andra plats: Anders Fredriksson (26 år).Från Alingsås och jobbar på Cum pane – Ekologisk bakverkstad i Göteborg.
Tredje plats: Sara Fjärrstrand (23 år). Från Sala och jobbar på Bakery & Spice i Stockholm.

Delad fjärdeplats: 
Tobias Henke (28 år). Från Täby och jobbar på Taverna Brillo i Stockholm. 
Martin Frankenberg (31 år). Från Flen och är bagerichef på K-märkt i Stockholm.
Jessica Lundin (27 år). Från Lerum och jobbar på Urban Deli Bageri i Stockholm.